Севернокорейското Министерство на атомната енергетика осъди резолюцията на Международната агенция за

...
Севернокорейското Министерство на атомната енергетика осъди резолюцията на Международната агенция за
Коментари Харесай

Северна Корея отправи критики срещу МААЕ

Севернокорейското Министерство на атомната енергетика осъди резолюцията на Международната организация за атомна сила (МААЕ), която приканва за прекъсване на нуклеарните стратегии на Пхенян.

Това заяви АП.

Министерството акцентира, че Северна Корея " с право " се е отдръпнала от организацията още през 90 -те години на предишния ХХ в., базирайки се на откритото координиране на МААЕ с " враждебните дейности " на Вашингтон против Пхенян.

" Докато тираничните нуклеарни оръжия на Америка остават на тази земя и съществуват империалистически нападателни сили, статутът на Корейската народнодемократична република като нуклеарна държава ще остане безусловно непроменен и няма да толерираме никакви дейности на нарушение на суверенитета от враждебни сили ", съобщи представителят на министерството.

Той даже акцентира, че генералният шеф на организацията Рафаел Гроси " поема водеща роля " в разпространението на подвеждаща информация за евентуалния нуклеарен опит на Северна Корея.

Министерството прикани организацията да насочи вниманието си към решаването на сложни проблеми, като разпространяването на нуклеарни оръжия от Вашингтон и изхвърлянето на нечиста с нуклеарно гориво вода от атомната електроцентрала във Фукушима.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР